Jste zde

Domů » Silvretta

Ischgl a akce v létě 2014

Pohled na středisko Ischgl v létě
Autor: Thomas Mulchi

3. Silvrettarun 3000

Termín: 19. července 2014

V sobotu 19. července 2014 se bude konat v Paznaun již potřetí akce Silvrettarun 3000, alpský běh z Ischglu do Galtüru. Zúčastnit se ho mohou začátečníci i trénovaní profesionáloví, Silvretta Run 3000 nabízí 3 různé trasy pro každou správnou výzvu: "Small", "Medium" a "Hard".

Nejméně náročná trasa Small má délku 11 km, s celkovým převýšením 224 metrů: Ischgl, náměstí Silvrettaplatz - silnice Dorfstrasse - chata Mathon - Tschaffein - Galtür - cíl, sportovní a kulturní centrum Galtür.

Trasa Medium měří 28,6 km a překonáte při ní převýšení 1.530 metrů: Ischgl, náměstí Silvrettaplatz - silnice Dorfstrasse - Zollhäuser- střední stanice lanovky Fimba - údolí Fimbatal - Bodenalpe - chata Heidelbergerhütte - Ritzenjoch (2.866 m) - Lareinalpe - Galtür - cíl, sportovní a kulturní centrum Galtür.

Nejtěžší trasa Hard měří 43,4 km, s celkovým převýšením 1.821 metrů: Ischgl, náměstí Silvrettaplatz - silnice Dorfstrasse - Zollhäuser - střední stanice lanovky Fimba - údolí Fimbatal - Bodenalpe - chata Heidelbergerhütte - Kronenjoch (2.974 m) - chata Jam-talhütte - Galtür - Wirl - Tschaffein - cíl, sportovní a kulturní centrum Galtür.

V předvečer závodu 3000 Silvrettarun se, tedy v pátek 18. července, se bude konat párty Pastaparty & Talkrunde s briefingem a rozhovory s běžeckými "hvězdami". Využijte i vy tuto příležitosti získejte tipy od Kathariny Zipser (loňská vítězka a úřadující rakouská mistryně v horském maratónu) a Martina Mattle (místní matador a skvělý rakouský talent).

Ischgl Mountain Roadeo

Termín: 24. - 27. července 2014

Již počtvrté v řadě se uskuteční setkání Harley příznivců "Ischgl Mountain Roadeo" v tyrolském Ischglu. Ischgl je totiž nejen ideálním výchozím bodem pro motocyklové výlety do Alp, ale je také známý díky svým skvělým párty akcím.

Připraveny budou krásné scénické trasy a horské průsmyky - ať už přes Rakousko, Itálii nebo Švýcarsko - jako motocyklové výlety s průvodcem. Ve večerních hodinách zase můžete "řádit" v motorkářské vesničce za doprovodu živé hudby.

Kdo si bude chtít odpočinout po náročném výletě, může se nechat hýčkat v hotelových lázních. Harley setkání Ischgl Mountain Roadeo je opravdu pro všechny, skvělá atmosféra a dobrodružství v horách udělají z této akce jistě nezapomenutelný zážitek.

20. Ischgl Ironbike

Termín: 1. - 2. srpna 2014

První víkend v srpnu 2014 bude Ischgl lákat k akci roku na horských kolech, na Ischgl Ironbike. Již po dvacáté bude Ischgl hostitelem jednoho z nejtěžších horských maratonů v Evropě za rok 2014.

Mezinárodní profesionálové, ale i ambiciózní amatérští cyklisté budou bojovat o peněžité výhry v celkové hodnotě 21.140 euro. Ischgl Ironbike je tak maratónem na horských kolech s nejvyšší prize money v Evropě.

Ischgl Overmountain Challenge 2014

Termín: 12. - 14. září 2014

Nekonečné stezky, nádherné horské panorama a zábava s přáteli, tak se bude prezentovat Ischgl ve dnech 12 až 14. září 2014 společně s prémiovým partnerem Cannondale, druhým European Enduro Open. Přitom si změří své síly nejen nejrychlejší enduro jezdci na kontinentu, ale všichni fanoušci singletrailu.

Ve druhém ročníku Ischgl Overmountain Challenge jde vedle vytrvalosti a zručnosti také o zábavu na nekonečném singletrailu s přáteli, kolegy a "hvězdami" cyklistické scény. Silvretta Bike Arena mezi Ischglem a švýcarským Samnaun pro to nabízí téměř neomezené možnosti.

Geografie: 

Místo

Náměstí Silvrettaplatz, Ischgl 47° 0' 36.4356" N, 10° 17' 18.852" E
Location

Tyrolsko na Facebooku