Jste zde

Domů » Rofan

Lyžařská oblast Achensee, 1. část

Achensee - jeden z vrcholků
Autor: bookhouse boy

Uprostřed nádherné přírody se nachází pohoří Rofan, které si vyznavači zimních sportů spojují s vysoce kvalitní zimní dovolenou. Zejména rodiny s dětmi si přijdou v této tyrolské destinaci na své. Jedinečná zdejší krajina hovoří sama za sebe. Zasněžené vrcholky, které obklopují největší tyrolské jezero Achensee, pět atraktivních "prázdninových vesniček" a bílá třpytící se krajina kolem jezera. To všechno je prostě jedno jediné veliké zimní kouzlo.

Rozsáhlá nabídka těch nejrůznějších sportovních a volnočasových aktivit jen čeká na své návštěvníky. Zábavy je tu opravdu dost. Jmenujme na tomto místě alespoň dětské lyžařské kurzy s tučňákem Bobo či skvělé lyžařské túry na běžkách. V "Tirols Sport- und Vitalparku" strávíte určitě skvělou a nezapomenutelnou zimní dovolenou.

Ať už sem přijedete autem, vlakem nebo autobusem, oblast kolem tyrolského jezera vás uvítá svou znamenitou polohou a výborným dopravním spojením. S vlastním autem můžete k Achensee dojet po Inntalské dálnici A12 nebo bez placení mýta přes horský průsmyk Achenpass a Bad Tölz.

Pohodlně se tu můžete ubytovat nejen v hotelech, ale i v příjemných hostincích či penzionech, v apartmánech nebo na místních selských usedlostech. Všude je ubytování vysoce kvalitní a každý návštěvník si tu vybere podle svého vkusu i podle svých finančních prostředků.

Lyžování a snowboarding

Naučit se lyžovat nebo jezdit na snowboardu není právě nejsnadnější úkol, ale na sjezdovkách místních lyžařských areálů vám to alespoň trochu ulehčí. Přímo uprostřed vesnic Steinberg a Wiesing se nacházejí mírné svahy, kde se mohou bez problémů učit prvním lyžařským krůčkům i naprostí začátečníci. Pro děti, které se zde učí lyžovat, jsou připraveny kurzy lyžování hravou formou a je jim také k dispozici i několik dětských parků. Tam si dokonale užijí dovádění na sněhu a lyžovat se bez problémů naučí.

V lyžařské oblasti jsou celkem 3 skiareály - "Hochalmlifte Christlum" v Achenkirchu (27 km sjezdovek), "Rofanseilbahn" v Maurachu (14 km sjezdovek) a "Karwendel-Bergbahn" v Pertisau (14 km sjezdovek). Celkem je sportovcům k dispozici 58 sjezdových tratí, z toho je 19 km značeno modře, 32 km červeně a 7 km černě. Připraveno je 20 lyžařských vleků, 8 sedačkových lanovek a 2 kabinkové lanovky.

Lyžařské túry

Jezero je obklopeno pohořími Rofan a Karwendel. Obě dvě tato pohoří jsou známá i daleko za hranicemi Tyrolska díky tamním skvělým podmínkám k lyžařským túrám. Jak začátečníci, tak i profesionální lyžařští horolezci jsou zdejšími podmínkami k lezení po skalách i ke sjíždění svahů doslova nadšeni.

Místní horští a lyžařští průvodci ochotně provázejí všechny zájemce a postarají se o nerušený a příjemný pobyt v regionu, obvykle dávají k lepšímu i nějakou ten vtip ze zdejšího kraje.

Achensee - lyžařské středisko
Autor: bookhouse boy
Geografie: 

Místo

Stanice lanovky do skiareálu Rofan, Maurach 47° 25' 28.2072" N, 11° 45' 5.886" E
Location

Tyrolsko na Facebooku