Jste zde

Domů » Rofan

Lyžařská oblast Achensee, 2. část

Achensee - jeden z vrcholků
Autor: bookhouse boy

Běh na lyžích

Region Achensee se těší zcela zaslouženě znamenité pověsti jednoho z nejlepších běžkařských center Tyrolska. S více než 200 km běžkařských tratí vám tento region nabídne skoro ničím neomezený běh na lyžích a potěšení z pohybu v zimní krajině. Svou trasu zde bezpochyby najdou všichni vyznavači běhu na lyžích, ať už začátečníci nebo zkušení běžkaři. Dokonce tady mají svou běžkařskou trať i vozíčkáři, jsou tu i psí stezky a samostatné stopy pro běh na lyžích technikou klasickou i bruslařskou.

Nordic crusing představuje běžkování v jakési jeho "divoké" podobě. S kratšími a širšími lyžemi se milovníci běžkování vydávají zimní pohádkovou krajinou kolem jezera stylem "offroad" a důkladně mohou prozkoumat rozlehlé okolí. V okouzlujícím údolí Karwendel jsou k dispozici nejen krásné běžkařské tratě, ale dají se zde i ochutnávat místní lahodné kulinářské speciality. Mnoho tradičních horských chat jen čeká na vaši návštěvu.

Zimní turistika a další aktivity

I mimo sjezdovky a běžkařské tratě objevíte v kouzelném zimní okolí jezera Achensee celou řadu aktivit, a to jak pro dobrodruhy, tak i pro romantiky. Romantikům se otevírají široké příležitosti k objevování krás tamní přírody na více než 150 km zimních procházek divukrásnou zasněženou krajinou.

Nemusíte ale jenom chodit pěšky, dá se tu absolvovat také jízda na saních tažených koňmi. A v případě místního jezera jde většinou o ušlechtilé lipicány. Pro příznivce rychlejšího pohybu je tu nachystáno celkem 5 sáňkařských drah. Rychlé sáňkování tady v žádném případě ale neupřednostňují jen děti. Sedačková lanovka nebo lanovka tzv. Rodelexpress pak vyvezou sáňkaře opět na start a může se pokračovat!

Oblíbeným sportem zdejších návštěvníků je také snowkiting. Při něm sice stojíte na lyžích nebo na snowboardu, ale jste taženi kitem, tedy velkým létacím "drakem". Pak se už můžete prohánět po tamějších dlouhých zasněžených pláních. Samozřejmě, že se zde konají úvodní kurzy do tohoto zimního sportu, organizují se tu i víkendové programy pro profesionály, prostě pro tuto zábavu tady panují ty nejlepší podmínky.

Wellness

Po delší běžkařské túře nebo po celodenním sjíždění perfektních sjezdovek se můžete doslova ponořit do velmi příjemného tepla sauny, a je to opravdu bezvadné. Wellness areály ve zdejších hotelech jsou ideálně vybaveny právě pro tento typ odpočinku. Nesmí přitom pochopitelně chybět vyhlášený uklidňující tyrolský břidlicový olej, speciální léčebný prostředek pocházející právě z této oblasti Tyrolska.

Kdo by se chtěl dozvědět něco víc o tomto "léčebném dědictví moře", které se získává v regionu Achensee, může navštívit Tiroler Steinöl Vitalberg v Pertisau.

Geografie: 

Místo

Dolní stanice lanovky v Pertisau, Achensee 47° 26' 13.578" N, 11° 41' 50.0136" E
Location

Tyrolsko na Facebooku