Jste zde

Domů » Silvretta

Skiareál Ischgl

Pohled na rakouský skiareál Ischgl
Autor: kordall1's

Lyžařské středisko Skiarena Ischgl to jsou nekonečné sjezdovky, moderní životní styl, bohatá nabídka après-ski, skvělé akce a rušný noční život. Prvotřídní a vysokohorský skiareál se rozkládá v nadmořské výšce 1.400 - 2.900 metrů od Idalpu až k údolí Fimbatal, a odtud až do švýcarského Samnaun, a je považován za jeden z nejuniverzálnějších lyžařských areálů oblasti Silvretta Arena.

Silvretta Arena nabízí snad nejvíce rozmanitou nabídku zábavy v Alpách. S výběrem mnoha alternativních zimních sportů při vaší lyžařské dovolené se určitě nudit nebudete.

Velké plusy lyžařského střediska Skiarena Ischgl jsou pro lyžaře a snowboardisty jasné už na první pohled: více než 200 km upravených sjezdovek, nejmodernější vleky a lanovky, a díky velké nadmořské výšce jistota sněhu po celou zimní sezónu.

"Točnou" lyžařského střediska Ischgl a středem Silvretta Areny je místo Idalp. Zde najdete lyžařskou školu, různá testovací centra a půjčovny, dětské školky a a dvě špičkově vybavené horské restaurace.

Na Idalpu se rozprostírají také mírné lyžařské louky, kde si začátečníci a děti mohou vyzkoušet své první obloučky. Černé sjezdovky očekávají náročné a zkušené lyžaře a snowboardisty oproti tomu na Greitspitzu (2.872 m). Milovníci freestylu se jistě vydají do SnowArtparku.

A co všechno skiareál od listopadu do začátku května nabízí? 238 km skvěle upravovaných sjezdovek (59 km je značených modře, 152 km červeně a 27 km černě), 43 moderních vleků a lanovek s přepravní kapacitou 88.900 osob / hodinu a 1.100 sněhových děl pro případ nedostatku sněhu. Nejdelší sjezdovka měří 11 km, vede z Greitspitzu až téměř do centra obce.

Ať už máte rádi snowboarding či lyžování, skoky ve funparcích nebo freeride v prašanu mimo sjezdovky, široké sjezdovky pro začátečníky nebo prudké svahy, tady si přijde na své skutečně každý.

Pokud se vám líbí překračovat hranice, vezměte jednoduše na lyže a sjeďte z Rakouska až do Švýcarska: se společným skipasem pro rakouský Ischgl a švýcarský bezcelní ráj Samnaun se vám otevře lyžařský ráj Silvretta Arena.

Téměř stejně tak velká jako lyžařská oblast je také nabídka řady alternativních zimních sportů v okolí zimního regionu Paznaun - Ischgl. Dobrodruzi se jistě vydají s průvodcem na sněžnicích, běžkaři zase využijí stopy a skatové trasy v údolí. A po každém sportu je pro zimní návštěvníky připravena rozmanitá regionální gastronomie.

Tyrolsko - lanovka ve skiareálu Ischgl
Autor: leo
Geografie: 

Místo

Dolní stanice lanovky, Ischgl 47° 0' 45.702" N, 10° 17' 41.1756" E
Location

Tyrolsko na Facebooku