Jste zde

Domů » Stubaiské Alpy

Skiareál Kühtai, 2. část

Krajina tyrolského skiareálu Kühtai
Autor: boernsten

Menší nevýhodou pro sportovněji založené lyžaře jsou zdejší poněkud malé výškové rozdíly a také délka sjezdovek. Maximální výškový rozdíl je ve skiareálu pouhých 500 metrů a maximální délka sjezdovky 3 km. Celkem skiareál nabízí 37 km zábavy na sjezdovkách, a to většinou na mírných a středně obtížných svazích.

S velkou pravděpodobností zde po celou zimu bude ležet sníh, jsou tu skutečně perfektně upravené sjezdovky a dá se tady prožít opravdu jedinečná rodinná lyžařská dovolená. To všechno je lyžařský areál Kühtai.

K-Park

Mezi snowboardisty a freestylisty se těší značné pozornosti K-Park. Ten byl tady postaven pro účely zimních olympijských her mládeže v roce 2012 a vykazuje tu nejvyšší úroveň kvality. Ve fun parku je např. nainstalována super U-rampa o výšce 6 m, trať pro super-cross s opravdu velkolepými zatáčkami, slopstyle se čtyřmi railliny a se dvěma kickerliny.

Žádné přání snowboardistů tady snad nezůstane nevyslyšeno. A jako vrchol parku se vám ještě nabízí tamní Air2Bag, na němž se dají dělat různé ztřeštěné kousky, extra-kicky.

Lyžování v hlubokém sněhu

Nedotčené svahy, kde leží prašan, i dobrodružné lyžařské túry – tím vším je proslulé Kühtai. Pro milovníky lyžařských túr i pro vyznavače stylu freeride je oblast již dlouho jakýmsi tajným tipem. Četné jízdy hlubokým sněhem a nejrůznější varianty lyžařských túr kolem horského sedla u střediska jsou opravdu proslulé. Dobré podmínky pro freeridery jsou i poblíž lyžařského vleku Alpenrosenlift.

Běh na lyžích

Výběr tratí pro běh na lyžích není moc velký a vhodných běžkařských tras zde najdete jen pár. Dobré to je na středně obtížné trati v ​​nedalekém Praxmaru, kde vede asi 6 km dlouhá běžkařská trasa lesem. Vyznavači běžkařských túr naopak najdou mezi Pirchkogelem a Griesskogelem, stejně jako i pod Sulzkogelem perfektní místa k provozování svého oblíbeného zimního sportu v Tyrolsku.

Après-ski

Za špatného počasí lákají zdejší návštěvníky především rozličné lázeňské wellness služby v hotelech. I když se lyžařský areál Kühtai zaměřuje spíše na pobyty rodin, nechybí tady ani aktivity typu après-ski.

Tak například v podniku Yellow Umbrella (Žlutý deštník) u spodní stanice lanovky DreiSeenBahn se dá strávit pohodové odpoledne a v upravené vesnické stodole hraje večer několikrát týdně živá kapela k tanci.

Kühtai - horská krajina
Autor: boernsten
Geografie: 

Místo

Kühtai 47° 12' 48.7872" N, 11° 1' 20.4312" E
Location

Tyrolsko na Facebooku