Jste zde

Domů » Kitzbühelské Alpy

Skiareál Ski Juwel

Ski Juwel - okolí a část lanovky

Spojením dvou lyžařských oblastí Alpbachtal a Wildschönau získali návštěvníci ještě více zábavy na svazích, a to s jedním skipasem. Od prosince 2012 můžete objevovat nové lyžařské středisko Ski Juwel, které se zařadilo do první desítky největších lyžařských středisek v Tyrolsku z celkového počtu 87.

Nejvyšším vrcholkem v Alpbachtalu je Wiedersbergerhorn (2.128 m) a ve Wildschönau pak Schatzberg (1.903 m). Lyžování v Alpbach - Wildschönau, to je pestrý sportovní zážitek uprostřed hor v Kitzbühelských Alpách.

Celá oblast nabízí 145 km sjezdovek, 24 lyžařských chat a tři snowparky. 32 km tratí je značeno modře, 78 km červeně, 18 km černě a zbylých 17 km jsou lyžařské neupravované svahy (tzv. skiroute). Na svahy se dostanete pomocí 7 kabinkových a 8 sedačkových lanovek, 31 lyžařských vleků a 1 „kouzelného koberce“.

Alpbachtal nabízí lyžování pro všechny úrovně zdatnosti, a to jak pro snowboardisty tak i pro lyžaře. Ale velká část obtížných sjezdovek v tomto lyžařském středisku láká především zkušené lyžaře.

Zatímco se všichni freestylisté mohou těšit na funparky, začátečníci nebo rodiny s malými dětmi se vydají s největší pravděpodobností na modře značené sjezdovky 4, 3 a 13. Lyžaři, kteří stojí na lyžích teprve krátce, by měli s určitou opatrností přistupovat k jízdě na mnoha červených sjezdovkách.

K dispozici je i velká nabídka horských chat a après-ski možností. Útulné horské chaty s nádherným výhledem na jednu stranu nebo après-ski bary na stranu druhou lákají mnoho fanoušků "DJ Ötziho".

Stále více a více lidí si také vybírá za svůj oblíbený sport běh na lyžích. 50 km dobře udržovaných stop, a vedoucích přes Wildschönau, nabízí návštěvníkům celou řadu dobrodružství mimo sjezdovky (v závislosti na sněhových podmínkách až do poloviny nebo konce března).

Také zimní pěší turistika se stává více a více populární aktivitou, a to nejen pro "nelyžaře", ale také jako alternativa k lyžařským sportům. V nabídce je 40 km zimních turistických stezek, na výběr jsou i trasy s průvodcem.

Nabízíme i pár tipů pro pěší výlety, například Niederau do Penningdörflu, Oberau do Roggenbodenu, turistický ráj Schönanger v Auffachu, Thierbach nebo dokonce noční procházka na osvětlené cestě Franziskusweg mezi Niederau a Oberau. Všude samozřejmě najdete občerstvovací stanice.

Kdo dělá rád túry, měl by určitě vyzkoušet i sněžnice. Při pohybu na čistém a zdravém horském vzduchu objevíte nedotčenou přírodu. V nabídce jsou túry s průvodcem pro začátečníky i pokročilé. Sněžnice a hole si můžete zapůjčit v jednom z mnoha obchodů se sportovními potřebami.

Tyrolsko - lyžařské středisko Ski Juwel

Místo

Niederau 47° 27' 3.2472" N, 12° 5' 10.5612" E
Location

Tyrolsko na Facebooku