Jste zde

Domů » Kitzbühelské Alpy

Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental

Část lyžařského regionu Skiwelt Wilder Kaiser
Autor: bookhouse boy

Bílý kužel vrcholku Hohe Salve je impozantním středem různorodého lyžařského regionu, kolem kterého se točí "lyžařský kolotoč" s 280 km sjezdovek a téměř stovkou vleků a lanovek. Devět středisek s přímým přístupem k lanovkám regionu Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental je oblíbených pro svoji rodinnou přátelskost a útulnost.

Úchvatná je kulisa vrcholku Wilder Kaiser, jehož impozantní skalnaté srázy tvoří nápadný kontrast ke Skiweltu, který se rozprostírá kolem Hohe Salve a sousedních hor Zinsberg, Eiberg, Brandstadl, Hartkaiser a Astberg.

Skiwelt je sněhový zimní svět s perfektně propojenou sítí lanovek a vleků, pouze skiareál Kelchsau leží trochu mimo. Going, Ellmau, Scheffau, Söll, Itter, Hopfgarten a Brixen im Thale jsou vstupními místy do centrální oblasti tohoto lyžařského světa kolem Hohe Salve. Propojovací lanovka vede ještě do sousedního lyžařského areálu Westendorf.

Celý hřeben mezi Astbergem a Hohe Salve je propojen sítí moderních lanovek a rozmanitých sjezdovek. Jen tady, v centrální části Skiweltu, se každý den upravuje přibližně 200 km sjezdovek. A pokud vám to nestačí, můžete se vydat přes Westendorf v kitzbühelské lyžařské oblasti až do Hollersbachu v Pinzgau.

Hohe Salve (1.828 m) je jedna z nejkrásnějších hor Rakouska a zároveň dokonalá lyžařská hora, která nabízí nenáročné sjezdovky v Hochsöllu, požitkářské svahy u lanovky Keatbahn, prosluněné lyžařské louky pod Rigi, strmé sjezdy z vrcholku na jih a na sever, stejně jako neupravované svahy s boulemi. Přes Hochbrixen se připravuje spojení k východní části Skiweltu, k Brandstadlu, Hartkaiseru a Astbergu.

Zkušení lyžaři vyrážejí často na severní stranu u Auhochalm a Eibergu, ti nejlepší ještě dále, až k Brandstadlu, kde vede dlouhá lyžařská trasa Moderer nebo do Ellmau, do Intersport Kaiser Parku u lanovky Tanzbodenbahn.

Určitě byste si neměli nechat ujít také sjezdy do údolí. Kromě úžasných sjezdovek do Brixenu, Ellmau a Scheffau se vyplatí obzvláště rozmanitá sjezdovka do Itteru, která začíná na Hohe Salve a překonává výškový rozdíl přes 1100 metrů.

A díky umělému zasněžování se můžete ještě na jaře dostat na lyžích až do údolí, zatímco jinde již kvetou první květy. Brixen im Thale je průsečíkem centrální oblasti Skiweltu s lyžařským areálem Westendorf, který sahá od zadní části hory Choralpe přes Fleiding a Gampenkogel až do údolí Spertental, kde se setkává s lyžařskou oblastí Kitzbühel.

Strmé, hrbolaté svahy Choralpe jsou skutečnou výzvou, stejně jako Boarders Playground u lanovky Gampenkogelbahn. Uvolněnou jízdu na lyžích si můžete užívat na krásných svazích mezi místy Gampen a Fleiding u Fleidingalmu, nebo rovnou v Kelchsau. Místo se nachází v klidném postranním údolí, daleko od lyžařského kolotoče. Najdete tady čtyři vleky a 16 km lehkých až středně obtížných sjezdovek.

Celkem je v oblasti Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental pro všechny lyžaře a snowboardisty připraveno na 91 lanovek a lyžařských vleků, ze kterých mohou vyrazit na 279 km sjezdovek. Z toho je 124 km značeno modře, 128 km červeně a 27 km černě.

Místo

Hohe Salve 47° 27' 53.8632" N, 12° 12' 16.4376" E
Location

Tyrolsko na Facebooku