Jste zde

Domů » Tuxské Alpy

Innsbruck a skiareály, 2. část

Tyrolský vrcholek Rangger Köpfl

Rangger Köpfl

10 km západně od Innsbrucku, ve směru na Oberperfuss, se vypíná k obloze Rangger Köpfl. Téměř 2.000 m vysoká lyžařská hora s panoramatickou sjezdovkou skoro bez jakýchkoliv překážek, je horkým tipem pro všechny milovníky lyžování.

Mutterer Alm

Díky 12 km perfektních sjezdovek je lyžařský areál na Mutterer Alm naprosto ideální pro rodiny s dětmi. Zdejší opravdu mírné svahy se dají dobře zvládnout a jsou jedinečné ke carvingu. Z Mutters a Götzens pak vedou lanovky do lyžařského areálu.kde budete mít skvělé možnosti k dlouhým sjezdům až do údolí. Takovým příkladem je rodinná sjezdovka Götzens.

Běžkařské tratě a další sporty

O něco výše se na terasách nad údolím řeky Inn rozprostírá mezi místy Tulfes a Rinn, a mezi Mutters a Birgitz, několik perfektních okružních běžkařských tras. Velmi rychle dosažitelné jsou také skvělé běžkařské terény v nedalekém Seefeldu.

Změnu nabízejí zimní turistické stezky, zimní stadión a sáňkařské dráhy. Hned 21 přírodních sáňkařských drah je tu zčásti ve večerních hodinách i osvětleno a zdejší oblast se stala rájem pro vyznavače jízdy na saních. Absolutním vrcholem adrenalinu je bezpochyby rychlá jízda po olympijské bobové dráze.

Innsbruck

Město bylo již v minulosti 2x pořadatelem zimních olympijských her (1964 a 1976), a tak si získalo pochopitelně skvělou reputaci jako město zimních sportů prvotřídní kvality. Pokud chcete spojit sportovní aktivity s návštěvou překrásného města a s bohatým kulturním programem, jste na tom správném místě.

O slunných zimních dnech přijíždí nejvíce návštěvníků do lyžařských areálů v okolí. Ale i procházky útulnými městskými ulicemi budou pro vás dozajista zajímavým zážitkem a důstojnou alternativou k zábavě na sjezdovkách.

Když svítí slunce, třpytí se nádherně "Goldenes Dachl" (Zlatá střecha). Pozdně gotický arkýř, zdobený 2657 zlacenými měděnými pláty, vznikl za vlády císaře Maxmiliána I. v letech 1494 - 1496. Vedle si určitě povšimnete domu "Heblinghaus" s umělecky vytříbenou štukovou fasádou.

Mezi místní architektonické vrcholy dozajista patří i Triumfální oblouk (1765) na ulici Marie Terezie a o kousek dál Annino sloupořadí (1706), které obzvlášť krásně působí proti impozantním horským scenériím.

Odtud můžete pokračovat k hradnímu příkopu a ke zrekonstruovanému Hofburgu. Ten byl postaven za vlády arcivévody Sigismunda Bohatého (Sigismund dem Münzreichen) kolem roku 1460 a přestavěn za císařovny Marie Terezie (1754 - 1770).

Kromě toho všeho vás ale v historickém starém městě Innsbruck čeká nesmírně bohatá nabídka après-ski aktivit. Jsou zde typické rakouské kavárny a kavárničky, restaurace, penziony a stylové hospody, konají se zde koncerty a divadla, působí tady kasino, noční kluby a diskotéky.

Část tyrolského skiareálu Mutterer Alm
Geografie: 

Místo

Goldenes Dachl, Innsbruck 47° 16' 6.8376" N, 11° 23' 35.5596" E
Location

Tyrolsko na Facebooku