Jste zde

Domů » Mieminger Kette

Skiareál Berwangertal, 1. část

Berwang
Autor: bookhouse boy

Na pozadí hory Zugspitze leží v širokém údolním kotli Ehrwalder romantické vesničky, jako např. Biberwier, Ehrwald a Leermoos, obklopené působivými horskými pásmy pohoří Mieminger a Wetterstein.

Na dně údolí v zimě uvidíte běžkaře, pěší turisty nebo kočáry tažené koňmi na zasněžených cestách, zatímco lyžaři se mohou pobavit na okolních svazích v lyžařských střediscích. Ty nabízejí různé typy sjezdovek, vhodných i pro rodiny s dětmi a pro začátečníky. Náročnější sjezdovky pak objevíte u Grubigsteinu u Lermoosu.

"Kousek ráje", tak zní motto celkem sedmi městeček, nad nimiž se tyčí hora Zugspitze. A toto konstatování není vůbec přehnané. Nad mohutnými skalními stěnami tady doslova trůní Zugspitze spolu se sousedními horskými vrcholky nad údolím.

Je to opravdu fascinující a z každého lyžařského střediska to vždy vypadá trochu jinak. Níže se rozprostírají malebné vesnice Biberwier, Ehrwald a Lermoos, které se v kruhu rozkládají na dně údolí, a kam se můžete vypravit na běžkách nebo na saních tažených koňmi.

Ve zdejším prázdninovém regionu naleznete odpovídající nabídku ubytování v hotelech i apartmánech. Zdejší turistická oblast zahrnuje i městečka Bichlbach, Heiterwang, Lahn-Wengle a pro všechna platí jedna skutečnost – velká pravděpodobnost sněhové pokrývky v zimě.

Místo Berwang je považováno za obzvláště zasněžené, protože leží poměrně vysoko, specializuje na pobyty rodin s dětmi. Příjemné, ale částečně i náročnější sjezdovky lyžařské "houpačky" vedou až do vesnice, krásné lyžařské středisko tak návštěvníkům leží přímo u nohou.

Sedm lyžařských areálů na jednom místě

Horská stěna pod vrcholkem Thaneller, kde pořád leží dostatek sněhu, se tu nachází v lyžařském areálu, který se zde rozprostírá na jedné straně nad horou Oberen Rastkopf směrem k Rinnen, a na druhé straně pak dosahuje až na Hochalm a k Bichlbachu.

Lyžařská oblast Berwanger Skischaukel, největší skiareál spojení Zugspitz Arena, sahá od Rinnen přes Oberer Rastkopf (1740 m) a dále, přes Berwang do Bichlbachu a přes Hochalm. Sjezdovky jsou tu slunečné a převážně mírné. Pouze sjezdy od lanovek Panoramabahn Rastkopf a Almkopfbahn jsou trochu náročnější.

U lyžařského vleku Egghof Sun Jet se pravidelně koná noční lyžování a sáňkování. Skipas je platný pro všech sedm lyžařských středisek v Zugspitze Areně, což nabízí mnoho příležitostí pro pestrou lyžařskou dovolenou. Ti, kteří chtějí trochu více dobrodružství, můžou vyrazit za lyžováním přímo na slavnou tyrolskou horu Zugspitze.

Vrcholek Thaneller
Autor: bookhouse boy

Místo

Almkopfbahn, Bichlbach 47° 25' 37.542" N, 10° 46' 36.4692" E
Location

Tyrolsko na Facebooku