Jste zde

Domů » Mieminger Kette

Skiareál Berwangertal, 2. část

Rakouský vrcholek Zwischentoren
Autor: bookhouse boy

Nejnavštěvovanějším místem k bezvadnému lyžování je v oblasti Berwanger Skischaukel určitě Sonnenalmbahn, protože sjezdovky směrem k Berwangu jsou příjemně slunné a nejsou příliš těžké. Marienbergjoch u Biberwieru se chlubí svými širokými sjezdy a vedle lanovky Marienbergbahn I je přímo ideální rodinné lyžařské středisko.

Lyžařsky ještě zajímavější je ale horní část, kde jsou svahy jen středně obtížné, a slunná sjezdovka Almliftabfahrt bývá příjemně prázdná. Grubigstein v Lermoosu pak nabízí nejrůznější typy sjezdovek, které se dělí do tří částí.

Začátečníci určitě ocení především široké lyžařské loučky u dna údolí, ti ostatní se pak zřejmě budou více soustředit na horní sekce pod vrcholkem Grubigsteinu a na slunné svahy v horní třetině této části lyžařského areálu.

Tam totiž láká zimní sportovce široký a krásně kopcovitý terén středně obtížných svahů. Pouze na strmých úsecích Standardabfahrtu a Kanonenabfahrtu ve střední části vás čekají úseky obtížnější. Překrásná je lyžařská trasa k odlehlé horské chatě Wolfratshauser Hütte.

Snowboardisté ​​se mohou těšit na perfektní přírodní terén a na snowboardovou a freeridovou sjezdovku "Lakers Line". Na úpatí hory Zugspitze se nacházejí další dva lyžařské areály, Wettersteinbahn-Sonnenlifte a Ehrwald Alm, které jsou vhodné i pro lyžování rodin s dětmi.

Sjezdovky v areálu Sonnenlifte vedou převážně krásnými zalesněnými oblastmi Dostatek prostoru a znamenitý výběr sjezdovek je na Ehrwalder Alm mezi Wettersteinem a Mieminger Kette. Pokud zamíříte ještě výše do hor, čeká vás ještě lyžařský areál Tiroler Zugspitzbahn a lyžování na Zugspitze.

Běh na lyžích

Pro běžkaře je v oblasti Berwanger Skischaukel k dispozici na 110 km bílých stop, milovníci běhu na lyžích nejvíce uznávají zdejší široké mělké údolí mezi Ehrwaldem, Biberwierem a Lermoosem. Ideální jsou jak pro klasický, tak i pro bruslařský styl. Odbočka na jih přes Biberwier ve směru k jezeru Weissensee a přes Bichlbach na Heiterwang jen doplňuje zdejší různorodou nabídku skvělého běžkování.

Sáňkování a další aktivity

Sáňkování za svitu měsíce na Ehrwalder Almu bude pro vás určitě překrásným zážitkem, této akce se můžete obvykle zúčastnit dvakrát týdně. Během dne se na zmíněné trati normálně lyžuje, ovšem večer bývá tahle trasa za svitu měsíce okouzlující. Celkem je zimním návštěvníkům Zugspitze Areny k dispozici šest sáňkařských drah, které mohou být využívány i za umělého osvětlení.

V celé oblasti na vás čekají celé kilometry perfektních tratí pro pěší turistiku i pro stále více oblíbený nordic walking. V Berwangu je připraveno ledové kluziště pro bruslení a metanou.

Rakouský vrcholek Abendspitze
Autor: bookhouse boy

Místo

Berwang 47° 24' 33.8436" N, 10° 44' 49.7004" E
Location

Tyrolsko na Facebooku