Jste zde

Domů » Wetterstein

Skiareál Ehrwalder Almbahn, 1. část

Tyrolský vrcholek Zugspitze

Lyžařský areál Ehrwalder Almbahn v rakouském Tyrolsku se rozprostírá na slunné straně tyrolského vrcholku Zugspitze a je obklopen impozantním pohořím Mieminger a Wetterstein.

Lyžaři a snowboardisté ​​tady mohou sportovat uprostřed překrásné přírody, sportovní areál toho má opravdu hodně co nabídnout a vždy vás zde něco příjemně překvapí. V oblasti ale nemusejí zimní návštěvníci zůstat jen u lyžování.

Mohou se tu věnovat i zimní turistice a spoustě jiných zajímavých zimních sportů. Na prstencovitém dně údolí Ehrwald a Lermoos zase najdou vyznavači severského lyžování rozsáhlou síť běžkařských stop a na turisty tam čekají perfektní zimní turistické trasy. Velký rozsah lázeňských služeb a wellness center ještě rozšiřuje již tak dost rozsáhlou nabídku místních služeb hotelů a restaurací.

Lyžování a snowboarding

Nabídka sjezdovek ve skiareálu Ehrwalder Almbahn se zaměřuje nejen na rodiny s dětmi, ale i na ambiciózní lyžaře a na snowboardisty. Připraveno je 8 lanovek a lyžařských vleků, a 26 km sjezdovek. Modře je značeno 17 km, červeně 7 km a černě 2 km. Z toho uměle zasněžováno může být téměř 22 km sjezdových tratí.

Ti zdatnější lyžaři se určitě vydají na 6 km dlouhý sjezd až dolů do údolí, z Ehrwalder Almu do vesnice Ehrwald. A kdo hledá ještě větší lyžařskou výzvu, může se pustit po černé sjezdovce Panorama-Abfahrt.

Pro freestylisty je zde pak k dispozici profesionálně postavený snowpark BetterPark. Najdete ho v centru lyžařského areálu, podél sjezdovky Klämmli. Je vhodný pro začátečníky i profesionály. Hned vedle snowparku vede stejně dlouhý lyžařský vlek.

Běžky

Mohutné skalní stěny hory Zugspitze obklopují ploché dno údolí kolem lyžařského areálu Ehrwalder Almbahn. Není divu, že vyznavači běhu na lyžích a skatingu hojně využívají zdejších běžkařských tratí, kde se dá běhat na lyžích jak klasickou technikou, tak i stylem bruslařským.

Trasa Ganghofer-Hochloipe láká k nádherné vyjížďce přes zasněženou krajinu do nadmořské výšky 1.500 m. Je dlouhá 10 km a ideální pro náročné běžkaře. Její začátek najdete u Berggasthofu Alpenglühn.

Od jezera Igelsee vede 15 km dlouhá neupravovaná přírodní trasa přes údolí Gaistal až na druhou straně masivu Wetterstein do obce Leutasch. Odtud se můžete zpět do Ehrwaldu vrátit městskou hromadnou dopravou nebo taxíkem.

Geografie: 

Místo

Ehrwalder Almbahn 47° 23' 14.7912" N, 10° 56' 17.7936" E
Location

Tyrolsko na Facebooku