Jste zde

Domů » Kitzbühelské Alpy

Skiareál Wildkogel Arena

Lyžařská mapa oblasti Wildkogel Arena

Lyžařský areál Wildkogel Arena leží v samém srdci Kitzbühelských Alp, v rekreační oblasti národního parku Hohe Tauern. Skiareál se rozprostírá nad dvěma vesnicemi, Neukirchen am Wildkogel a Bramberg. Útulnost obou těchto vesniček je důvodem velké obliby zejména u rodin s dětmi, které tady často tráví svou zimní dovolenou. Hned vedle objevíte známá lyžařská střediska Kitzbühel a Zillertal Arena.

Nádherně široké a rozmanité sjezdovky se těší zasloužené pozornosti lyžařů i snowboardistů, vyznavači severského lyžování pak upřednostňují zejména rozsáhlou síť běžkařských tratí v údolí. Rychlé sáňkařské dráhy, organizované výlety na sněžnicích, zimní turistika anebo rozsáhlá lázeňská zařízení, to jsou ta hlavní lákadla pro návštěvníky během zimní dovolené ve Wildkogel Areně.

Wildkogel Arena, to je opravdu pestrá nabídka sjezdovek různých typů, a to jak pro profesionály, tak i pro začátečníky. Nabízí více než 55 km skvěle upravených sjezdovek. 45% z nich se dá označit jako modré (lehké), 40% je červených (středně obtížné) a zbylých 15 % je značeno černě (těžké). Díky moderním zasněžovacím zařízením tady můžete bez obav lyžovat až do jara. Nejvýše položený lyžařský vlek zajíždí s lyžaři až do nadmořské výšky 2.150 m.

V provozu jsou tady dvě kabinkové lanovky, jedna 6-místná v Neukirchenu, a od zimní sezóny 2010/11 jezdí druhá i v Brambergu, která je 8-místná. Dále tu slouží zimním návštěvníkům dvě sedačkové lanovky, každá pro 6 osob, dvě čtyřsedačkové lanovky a 7 lyžařských vleků, z nichž dva jsou určeny začátečníkům.

Nejrůznější sjezdy až do údolí zavedou lyžaře i snowboardisty až doslova do centra obou vesnic, do Neukirchenu i do Brambergu. Kromě horské restaurace u horní stanice lanovky Wildkogelbahn tady narazíte i na dětský skiareál Kogel-Mogel s "kouzelným kobercem", s lyžařskou školkou, s lyžařským kolotočem a se speciální dětskou restaurací.

Zkušení lyžaři a snowboardisté mohou vyzkoušet své sportovní umění na svahu s boulemi u sedačkové lanovky vedoucí na Pfeifferköpfl. Milovníci sluníčka a rekreační lyžaři si pak určitě přijdou na své na lyžařských loučkách na slunné náhorní plošině pod Wildkogelem.

V lyžařském areálu je jen tak mimochodem i nejdelší osvětlená sáňkařská dráha na světě. Měří celých 14 km, má celkové převýšení 1300 metrů, vede až do Brambergu a slibuje doslova nekonečnou radost ze skvělého sáňkování. Dokonce je i uměle osvětlená každý večer, a to až do 22 hodin.

Vyznavači běhu na lyžích, ať stylu klasického nebo bruslařského, si přijdou na své především na běžkařské stopě Pinzgau Loipe s délkou více než 200 km. Po ní se pak mohou vydat kolem celého údolí, od Oberpinzgau až do Zell am See.

Kdo by si chtěl po náročném sportovním dni odpočinout, může využít nabídek místních lázeňských wellness programů a vyzkoušet přitom třeba služeb lázní Kristallbad v místě Wald / Königsleiten.

Místo

Stanice lanovky v Neukirchenu 47° 15' 14.6628" N, 12° 16' 50.916" E
Location

Tyrolsko na Facebooku