Jste zde

Domů » Rofan

Maurach am Achensee

Maurach a jezero Achensee, Tyrolsko
Autor: Demion

Společně s Pertisau patří Maurach k obci Eben a tvoří turistické centrum na jižní straně jezera Achensee v Rakousku.

Právě jezero Achensee, zasazené ve skalnatém terénu mezi Karwendelem a Rofanem, je v létě ideálním místem pro plavání nebo surfování.

Plavání je ale hlavně pro velmi odvážné: Hloubka jezera je až 133 metrů a průměrná teplota vody i v létě je 20 stupňů.

Pohoří Rofan láká v létě také vyznavače pěší turistiky a horolezectví. Lanovkou Rofanseilbahn se za pár minut dostanete nahoru. Zlatým hřebem je pak ferrata, která vede přes pět centrálních vrcholů Rofanu.

Rozlehlá obec je také již více než 120 let konečnou stanicí parní zubačky Achensee. Z Jenbachu v Inntalu až k Achensee překonává tato, svého druhu nejstarší železnice v Evropě, trasu o délce sedm kilometrů s převýšením 400 metrů.

Ze Seespitze, konečné stanice malebné železnice z konce 19. století, můžete hned přestoupit na jednu z lodí a vydat se na plavbu po největším jezeře v Tyrolsku.

Nicméně, vyplatí se vystoupit i o několik zastávek dřív a prozkoumat samotný Maurach. V létě i v zimě si v něm hosté z celého světa mohou užívat zvláštní atmosféru.

V zimě kouzlo jezera kontrastuje s rozlehlými sněhovými poli a zasněženými vrcholky okolních hor. Nedaleký rodinný lyžařský areál Rofan Seilbahn je velmi oblíbený mezi lyžaři i snowboardisty.

Na slunné straně pohoří Rofan se sjezdovky ve skiareálu rozkládají v nadmořské výšce 980 - 1.870 metrů. Celkem je v nabídce 11 km sjezdových tratí (1 km modrých, 8 km červených a 2 km černých) a 6 lanovek a vleků.

O ty nejmenší lyžaře je dobře postaráno ve Ski Bobo`s Kinderlandu, kde se naučí své první obloučky. Začátečníci pak najdou ideální oblasti vedle horní stanice lanovky Rofanseilbahn.

Ti, kteří se chtějí v zimních sportech zlepšit, mohou využít služeb jedné z místních lyžařských škol. Tu správnou nabídku tady najdou začátečníci i pokročilí lyžaři. Optimální lyžařské podmínky jsou zaručeny až do jara díky umělému zasněžování.

Běh na lyžích a zimní turistika - ať už s nebo bez sněžnic, bruslení, curling, jízda na saních tažených koňmi nebo sáňkování, to všechno udělá z vaší zimní dovolené v Maurachu nezapomenutelný zážitek.

Chcete se vydat na pěknou lyžařskou nebo pěší túru? Od horní stanice lanovky Rofan Seilbahn vede mnoho krásných tras. Odměnou vám bude nádherný výhled na okolní vrcholky hor.

Milovníci adrenalinu jistě vyzkoušejí jízdu na AirRofanu. S rychlostí více než 80 km/h se budete na fascinujícím létajícím stroji, jehož tvar připomíná orla, řítit z vrcholku Gschöllkopf (2.040 m) dolů. Překonáte převýšení více než 200 metrů, a určitě byste si tento zážitek neměli nechat ujít.

Geografie: 

Místo

Maurach am Achensee 47° 25' 28.5564" N, 11° 45' 3.6648" E
Location

Tyrolsko na Facebooku