Jste zde

Domů » Samnaun

Serfaus - Fiss - Ladis

Středisko Serfaus v Tyrolsku
Autor: Leo-setä

Serfaus - Fiss - Ladis je turistický region a lyžařská oblast v rakouském Tyrolsku. Jde o sdružení tří obcí Serfaus, Fiss a Ladis v tyrolském údolí Inntal.

Jedna z největších rodinných lyžařských oblastí v Tyrolsku vznikla v roce 1999 sloučením dvou oblastí tří obcí v nadmořské výšce 1.200 - 2.820 metrů. Téměř 70 vleků a lanovek propojuje navzájem celkem 212 km sjezdovek, z toho asi 160 km může být i uměle zasněžováno.

Celková přepravní kapacita lanovek v lyžařském areálu je 90.000 osob za hodinu. Kromě toho oblast nabízí 110 km upravovaných běžkařských tratí, stejně jako 8 funparků. Navíc ještě k tomu 10 km dlouhou sáňkařskou dráhu a 70 km udržovaných zimních turistických stezek.

Celá oblast má mnohem více společného než jeden skipas. Nabídka sjezdovek je na náhorní plošině ideální pro začátečníky i pokročilé lyžaře, stejně jako pro celou rodinu: široké sjezdovky s dostatkem místa - a to i pro carving.

Pro přepravu slouží nejen lyžařům 11 kabinkových a 16 sedačkových lanovek, 11 lyžařských vleků, 28 pojízdných koberců a cvičných vleků, a k tomu ještě navíc dráha Dorfbahn Serfaus, která se podobá metru.

Z celkové délky 212 kilometrů sjezdovek je je 47 km značeno modře (mírné), 121 km červeně (středně obtížné), 28 km černě (těžké) a 16 km jsou tzv. routy.

Čekání ve frontě na lanovku? To v lyžařské oblasti Serfaus - Fiss - Ladis jen stěží zažijete, protože tu může být přepravováno až 90.000 osob za hodinu. Jsou zde také obrovské freeridové oblasti, pro milovníky carvingu vlastní carvingové tratě a pro závodníky dokonce dvě stálé závodní tratě, kde si můžete zasoutěžit s přáteli.

Rodinná dovolená v rakouském Serfaus - Fiss - Ladis může být opravdu zajímavá, na výběr je široká škála ubytování pro rodiny s dětmi, stejně jako dětské lyžařské školy.

Celkem je ve skiareálu v nadmořské výšce 1.400 - 2.000 metrů vyhrazena plocha 125.000 m2 výlučně pro děti. V Serfaus jsou dětské zimní ráje Kinderschneealm (těsně pod střední stanicí lanovky Komperdellbahn) a Murmlipark (centrálně umístěný na lyžařské louce v obci). Ve Fissu najdete dětský svět Bertas Kinderland hned vedle střední stanice lanovky Sonnenbahn.

Inovativní a zčásti unikátní jsou také pomůcky a vlastní úseky sjezdovek, které jsou nejen v dětských areálech připravené pro pohodlí a zábavu těch nejmenších: kouzelné koberce, dino les, zvířecí park, indiánská země, svět jeskyní, sáňkařská dráha, závodní dráhy, lezecká věž, kolotoč a další.

K dispozici jsou také tři dětské restaurace. Dokonce se nabízí i hlídání malých dětí v jesličkách Murmlikrippe Serfaus a v Bertas Kindergarten Fiss-Ladis, kde je o ty nejmenší dobře postaráno.

Geografie: 

Místo

Serfaus - Fiss - Ladis 47° 3' 26.334" N, 10° 36' 48.0672" E
Location

Tyrolsko na Facebooku