Jste zde

Domů » Wetterstein

Skiareál Ehrwalder Almbahn, 2. část

Tyrolsko - okolí skiareálu Ehrwalder Almbahn

Tipy na turistické trasy

Na cestu z dolní stanice 8-místné kabinkové lanovky na Ehrwalder Alm budete potřebovat asi 1 hodinu. Cesta vede stále do kopce, překonáte při ní 400 m výškových metrů. Pokud si někdo myslí, že to nezvládne, nahoru může vyjet lanovkou a dolů se vydat pěšky.

Další zimní turistická stezka na Ehrwalder Alm vede hned vedle běžkařské Ganghofer-Hochloipe až do údolí. Pro cestu tam i zpět (při jízdě lanovkou nahoru i dolů) počítejte přibližně s 2 - 2,5 hodinami. Pozor, při čerstvém sněhu může být cesta uzavřena kvůli lavinovému nebezpečí!

Děti

Také ti nejmladší návštěvníci se budou cítit na Ehrwalder Almu skvěle. Už jen cesta kabinkovou lanovkou nahoru je pro děti zážitkem. Rodiče pak mohou od horní stanice lanovky sledovat své ratolesti na Almplatzu, jak dělají své první "krůčky" na lyžích.

Obzvláště populární pro začátečníky jsou modré sjezdovky, ale ty děti již brzy začnou nudit. Takže se pak můžete s nimi vydat do snowparku nebo na červené sjezdovky, kde pak děti často lyžují lépe než jejich rodiče.

Místní lyžařské školy jsou velmi dobře vybaveny pro výcvik těch nejmenších. Dvě školy mají dětské zařízení přímo na Almplatzu, kde na malé lyžaře čekají pohyblivé pásy, lyžařské kolotoče a malé lyžařské vleky.

Sáňkování

Areál Ehrwalder Almbahn se ale také může pochlubit svojí 3,6 km dlouhou a velmi rozmanitou sáňkařskou dráhou, která vede až do údolí. Dvakrát týdně (při dostatku sněhu) je dráha dokonce osvětlená, takže můžete sáňkovat i večer.

V nabídce jsou miniboby, dřevěné sáňky, závodní saně, snowfox nebo skibob. Na tom všem se můžete vydat na "plný plyn" dolů ze svahu. Je to skvělá zábava pro malé i velké. Večer se sáňkuje každé úterý a pátek, lanovka je v provozu od 18:30 do 21:30 hodin.

Aprés-ski

Kdo hledá nějakou tu relaxaci a odpočinek, může se vypravit do wellness centra Mohr Life Resort v nedalekém Lermoosu a užívat si z bazénu překrásný výhled na horu Zugspitze.

Geografie: 

Místo

Ehrwalder Alm 47° 23' 5.6724" N, 10° 58' 9.0408" E
Location

Tyrolsko na Facebooku