Jste zde

Domů » Chiemgauské Alpy

Skiareál Winklmoos - Steinplatte

Jen asi hodinu jízdy autem od Mnichova leží první velký lyžařský areál Winklmoosalm - Steinplatte, který nabízí kromě krásného horského panorama celkem sjezdovky všech stupňů obtížnosti.

Uprostřed Chiemgauských Alp je tento lyžařský areál absolutním rodinným rájem se svými rozmanitými svahy, četnými běžkařskými stopami a romantickými zimními turistickými stezkami.

Lyžařský areál je známý pro svojí jistotu sněhu, perfektně upravené sjezdovky a mnoho hodin slunečního svitu.

Skiareál Steinplatte - Winklmoosalm se rozkládá v trojmezí Tyrolsko, Salcbursko a Bavorsko.

Do této nádherné lyžařské oblasti se dostanete z rakouského Waidringu moderní kabinkovou lanovkou, která byla postavena v roce 1998, nebo kabinkovou lanovkou z německého Seegatterlu.

Na rakouské straně je sportovcům k dispozici 7 moderních sedačkových lanovek (několik z nich má vyhřívaná sedadla) a 1 kabinkovou lanovku, a v bavorském regionu gondolová lanovka, dvě sedačkové lanovky a 2 lyžařské vleky.

Začátečníci mohou vyzkoušet mírné svahy Winklmoosalmu, zatímco ti pokročilí lyžaři se raději vydají na náročnější sjezdovky na rakouské straně ležící části Steinplatte.

Pro větší komfort lyžařů a snowboardistů bylo ve skiareálu v posledních letech uskutečněno mnoho investic a úsilí. Díky tomu byl areál "odměněn" lyžařským průvodcem ADAC v letech 2012 a 2013 cenou za nejlepší poměr cena - služby v celém Německu.

Celá lyžařská oblast nabízí dohromady 13 lanovek a vleků, 44 km upravovaných sjezdovek (z toho 32 km může být uměle zasněžováno) a také funpark / snowpark.

Mezi ty náročnější sjezdovky patří např. černá Nordhang-Abfahrt (č. 8) nebo červená Südhang-Abfahrt (č. 7). Pro rodiny s dětmi jsou určeny především široké lyžařské loučky v oblasti mezi Kammerköralmem a Moseralmem.

Pro jízdu v hlubokém sněhu a freeride jsou ideální severní svahy Steinplatte. Pokud nebudete unaveni z celodenního lyžování, za umělého osvětlení si můžete zalyžovat i večer u lyžařského vleku v obci Reit im Winkl.

Kromě bezvadného lyžování vás tady čekají pohostinné horské chaty s mnoha příležitostmi k odpočinku a k občerstvení. K té snad nejkrásnější vede odbočka sedačkovou lanovkou na Kammerkör. Hned u sjezdovky se tu rozkládá chata Stallenalm s velkou sluneční terasou.

Váš bohatý den plný lyžování pak můžete zakončit třeba sjezdem po úzké sjezdovce až dolů do údolí. Pokud ovšem k tomu bude sníh. Pak pojedete od Winklmoosalmu až k parkovišti v Seegatterlu. Jestliže již sníh nebude, nezbude vám nic jiného, než vzít za vděk autobusem.

Vyznavači bílé stopy najdou rozsáhlou síť běžkařských stop na náhorní plošině Reit im Winkl a zasněžené vysokohorské pastvině Winklmoosalm. Ty nejdelší trasy vedou až k Ruhpoldingu a k Inzellu, návrat zpět je pak možný autobusem.

Pravděpodobně vůbec nejlákavější běžkařská trať je pro vyznavače běhu na lyžích připravena na Oberhemmersuppenalmu. Nahoru se dostanete buď pěšky nebo minibusem přes Blindau, který pravidelně vyjíždí na tuto cestu v půlhodinových intervalech.

Geografie: 

Místo

Skiareál Winklmoos-Steinplatte 47° 37' 40.0404" N, 12° 34' 19.992" E
Location

Tyrolsko na Facebooku